VEEL GESTELDE VRAGEN OVER PIERCEN

Voorbereiding?
Laat je niet gek maken door wilde verhalen van anderen over pijn, stel je vragen aan ons als je die hebt. Als je ontspannen bent, valt het allemaal wel mee. Breng gerust iemand mee als je dat fijn vindt voor wat support. Teveel mensen erbij kan storend zijn voor ons als piercers. Tijdens het piercen kunnen we de werkplek desgewenst afschermen, zodat je privacy hebt.

Hoe gaan wij te werk?
Hygiëne is een belangrijk onderdeel van het piercen, daarom werken wij altijd met nieuwe naalden, nieuwe klemmen en nieuwe handschoenen. Alles wat met de huid in aanraking komt, wordt eenmalig gebruikt of gesteriliseerd. Hygiëne en veiligheid voorop!

Hoe oud moet je zijn voor een piercing?
Wij zetten geen piercings onder de leeftijd van 12 jaar. Alle piercings onder de leeftijd van 14 jaar worden alleen gezet met toestemming van beide ouders. Tot 18 jaar moeten we je vragen om een identiteitsbewijs te laten zien.

Wat en vanaf welke leeftijd mag er worden gepiercet?
vanaf 14 jaar (alleen onder begeleiding van ouders) of vanaf 16 jaar:
Oor
Neus
Navel
Tong (vanaf 18 jaar)
Lip
Wenkbrauw
Septum
Intiem (vanaf 18 jaar)

Doet het pijn?
Wij stellen je op je gemak en leggen uit hoe jij je het beste kunt ontspannen. Luister niet naar wilde verhalen van anderen en maar vertrouw op je piercer.

Verdoven jullie voordat er wordt gepiercet?
Wij werken niet met verdovingsinjecties, verdoving crème omdat de injectienaald evenveel pijn doet als de piercingnaald. Ontspannen blijven, werkt net zo goed.